maanantai 30. joulukuuta 2013

2013

Monessa blogissa ja facebook - päivityksessä on näkynyt näitä "tapahtu vuonna 2013" - tiivistelmiä, ja meinasinkin nyt työntää omankin lusikkani soppaan. Blogihan ei ole vielä kauaa ollut pystyssä, ja on vieläkin hieman alkutekijöissään, mutta mikäli jotain kiinnostaa, niin tässä on tiivistelmä mun kuluneesta vuodesta ja vähän tulevaisuudenkin suunnitelmista:


Vuonna 2013.....

# Opiskelin ahkerasti (no, yritys hyvä kymmenen!) mm. farmakologiaa, kirurgiaa, lastentauteja, synnytysoppia, englantia.... Ja lisäksi harjoittelin muun muassa vauvan kylvettämistä, kanylointia ja dreenin käyttämistä.
# Olin kesätöissä vanhainkodilla, ja sain mielestäni paljon lisää uusia taitoja ja tietoja sekä kehityin myös hoitajana. Meillä oli myös monikulttuurinen työyhteisö, ja oli mielestäni kiva päästä tutustumaan toisesta kulttuurista tuleviin sekä heidän kanssaan työskentelyyn! Myöhemmin jopa lisättiin joidenkin kanssa toisemme facebook - kavereiksi... ;).
# Hyvästelin rakkaan lemmikkimme
# Näin paljon kavereitani, ja junailin myös useampaan otteeseen yökylään
# Opettelin hyväksymään, että "harjoitus tekee mestarin", eikä ole häpeä uusia koe tai epäonnistua kanyloinnissa vielä toisella tai kolmannellakin yrityskerralla
# Rakastuin - nimittäin televisiosarjoihin! Löysin liiankin monta ihanaa uutta sarjaa, mm. Glee, Modern Family, Uusi päivä... Televisosarjojen lisäksi koukutuin mm. Nälkäpeliin.
# Aloin hahmottelemaan mielessäni opinnäytetyön aihetta, ja keksinkin jo aihepiiriin, jonhon tuleva työni tulee liittymään (varsinainen, tarkempi aihe on vielä hieman hukassa, mutta eiköhän se tässä muovaudu, kunhan koulussakin alkaa opinnäytetyöhön liittyvä kurssi)
# Sain kerättyä itseeni tarpeeksi rohkeutta, ja tein viimein päätöksen vaihtoon lähtemisestä! Tarkemmat suunnitelmat ja toimet sen toteuttamiseksi ovat vielä toistaiseksi tekemättä, mutta sen verran olen kuitenkin saanut tehtyä, että olen ottanut selvää vaihtokohteestani (se jääköön ainakin toistaiseksi vielä pimentoon). Tarkoitus olisi nyt heti koulun alkaessa ryhtyä muihinkin toimiin vaihdon suhteen, jotta saisin opinnot järjestettyä, ja vielä haettuakin sinne vaihtoon. Vaihto siis tapahtuisi ensi syksynä ja kestäisi 3 kuukautta.
# Suoritin mielenterveystyön harjoittelun, ja sen myötä kokemuskassaan kertyi taas lisää kolikkoja. Nyt olen mielestäni jälleen valmiimpi kohtaamaan potilaat, ainoastaan työyhteisössä toimiminen vaatii selkeästi lisää harjoittelua. Harjoittelun myötä huomasin myös pitäväni rauhallisemmasta työskentelystä. Nyt mietinkin, että viimekesän työpaikan lisäksi kesällä voisi olla mukavaa työskennellä myös jossain vähän vastaavanlaisessa paikassa (tai esim. päivätoiminnassa).  Voi olla että alkutalvesta lähtee siispä tuöhakemus myös jonnekin muualle, kuin viime kesän työnantajalle... ;). Tarkoitus olisi myös ryhtyä tulevaisuudessa vapaaehtoistyöntekijäksi, sillä mielestäni se voisi olla hommaa, jossa olisi parhaassa tapauksessa monia samoja elementtejä, kuin mitä tuolla harjoittelussa (sekä mitä on aikaisemmin tullut vastaan - ja myös uusia juttuja!). Lisäksi siinä pääsisi kehittämään sitä muiden kanssa toimimista ja omien mielipiteiden esiin tuomista (ja se toivottavasti näkyisi taas niissä työyhteisötaidoissa). Toki niitä taitoja harjoitellaan myös koulussa ja tulevissa harjotteluissa, mutta koen että vapaaehtoistyö on tärkeää toimintaa, ja se voisi antaa myös minulle paljon.
# Harjoittelun myötä vahvistui myös kokemukseni siitä, että olen kaikesta huolimatta oikealla alalla, ja nimen omaan terveydenhoitotyön opintoihin hakeutuminen oli minulle oikea valinta
# Varasin kevään harjoittelupaikat, ja nyt odottelenkin vain jännityksen ja kauhun sekaisin tuntein, mitä tuleman pitää
# Tutustuin moniin uusiin ihmisiin




                                                HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2014!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti